Reparaties

Auto reparatie

Auto reparatie bij AutoCrew GP Cartech. Niets is zo vervelend als een auto die het plotseling begeeft of kuren vertoont. Wist je dat je dit kunt voorkomen met goed auto onderhoud?

 

Een uitlaat die lek is, een kapotte koplamp, een beschadigde ruit of een piepende V-snaar. Het zijn allemaal vervelende dingen die je zo snel mogelijk wilt laten repareren. Een defect aan de auto is altijd vervelend. Er zijn kosten aan verbonden en bovendien komt het nooit gelegen.

 

Daarom hanteren we bij AutoCrew GP Cartech twee regels. We repareren het defect niet alleen vakkundig maar we zorgen er ook voor dat je jouw auto zo kort mogelijk hoeft te missen.

Twijfel je?

Hoe kom je er achter of je auto gerepareerd moet worden? Vaak kun je aan de auto zelf merken dat er mogelijk iets mis is. Wanneer de auto ineens anders rijdt dan normaal kan dit een teken zijn dat er een reparatie uitgevoerd moet worden.

Houd je auto bijvoorbeeld in of stottert de motor, dan kan het zo maar iets aan de ontsteking zijn. Maakt de auto ineens vreemde geluiden bij het sturen of wanneer je over een verkeersdrempel gaat? De kans is groot dat er iets aan de wielophanging of uitlaat mis is waardoor er extra geluid wordt geproduceerd.

Maar het meest duidelijke signaal wat je auto kan geven is dat er een lampje op je dashboard gaat branden. Dat er een lampje gaat branden, is uiteraard niet goed en het is dan ook verstandig om de auto zo snel mogelijk naar de garage te brengen. Brandt het lampje oranje? Dan kun je in principe nog naar de garage toe rijden, soms in de noodloop van de auto. Brandt het lampje rood, blijf alsjeblieft stil staan en bel ons meteen.

Auto reparatie

Een gemiddelde auto bestaat al gauw uit meer dan 30.000 onderdelen. Goed en regelmatig auto onderhoud voorkomt dat deze onderdelen het voortijdig begeven. Maar het kan natuurlijk altijd gebeuren dat er toch iets kapot gaat. Gelukkig kunnen wij vrijwel alle defecte onderdelen vakkundig repareren. Om je een idee te geven van wat er mogelijk is, vind je hieronder een overzicht van veel voorkomende reparaties:

  • Ontsteking, bougies, bobine, bougie kabels, dynamo
  • Verbranding, injectoren, egr klep, turbo, luchtfilter, brandstofpomp, brandstoffilter, brandstofleiding, luchtmassameter
  • Uitlaat, spruitstuk, katalysator, middendemper, einddemper, uitlaatpijp, lambdasensor, uitlaatklem, uitlaatrubber
  • Koeling, koelvloeistof, radiator, koelventilator, thermostaat, waterpomp, intercooler, temperatuursensor, kacheradiateur
  • Distributie, distributieriem, loop- en spanrollen, waterpomp, distributieketting, multiriem, V-riem, V-snaar, nokkenas, krukas
  • Motorblok, koppakking, kleppendeksel pakking, cilinderkop, zuiger
  • Verlichting, koplamp, dimlicht, stadslicht, mistlampen, dag rij verlichting, achterlichten, remlicht, richtingaanwijzer, interieur verlichting, dashboard verlichting, kenteken verlichting, licht sensor
  • Onderstel, banden, lekke band, velg reparatie, stalen velgen, licht metalen velgen, ventiel, tpms ventiel, schokdemper, vering, spiraalveren, veren, stofhoes
  • Stuurdelen, fusee kogel, draagarm, draagarmrubbers, wiellager, aandrijfas, aandrijfashoes, stuurhuis, stuurbekrachtiging, uitlijnen
reparatie

Mijn auto start niet

Wanneer je auto niet start, denk je misschien heel snel aan een lege accu. Dit is inderdaad een veel voorkomende oorzaak, en vaak komt deze op een ongelegen moment. Toch kan er meer aan de hand zijn. Je kunt bijvoorbeeld een motorstoring in je auto hebben. Het is goed om te weten dat je bij autopech terug kunt vallen op AutoCrew GP Cartech. Onze monteurs stellen de juiste diagnose en zorgen ervoor dat je snel weer op weg kunt!

Waarschuwingslampjes branden

De waarschuwingslampjes in je auto zijn hét signaal om naar AutoCrew GP Cartech te gaan. Een brandend waarschuwingslampje wijst namelijk op een storing. Dat kan iets kleins zijn, maar ook iets heel ernstigs. Om onveilige situaties en motorschade te voorkomen, kun je bij een rood of oranje lampje het best direct naar ons toe komen. Wij helpen je snel weer op weg, zonder onnodige kosten.

Mijn auto lekt olie

Als je erachter komt dat je auto olie lekt, kun je het beste snel naar AutoCrew GP Cartech komen! Reparatie van een olielekkage hoeft niet duur te zijn, maar wanneer je hier lang mee doorrijdt kan het wel heel duur uitpakken. Olielekkage kan namelijk tot flinke motorschade leiden. De olie heeft een smerende en koelende werking, die op den duur wegvalt als je oliepeil steeds verder daalt. Bovendien is een auto die olie lekt slecht voor het milieu én voor je portemonnee, want je moet voortdurend je olie bijvullen.

Mijn auto lekt koelvloeistof

Als je auto koelvloeistof lekt, zie je dat door een plas onder de auto of een waarschuwingslampje. Het is verstandig om dan een afspraak te maken bij AutoCrew GP Cartech. Bij koelvloeistoflekkage kan je motor namelijk oververhit raken. Als je daar te lang mee doorrijdt, kan dit leiden tot motorschade en dure reparaties.

Piepende remmen

Piepende remmen zijn meestal een teken dat er slijtage is aan het remsysteem van je auto. Het remsysteem hoort geen merkbaar geluid te maken in de auto. Heb je last van piepende, trillende of knarsende remmen, dan is het de hoogste tijd voor een remmenservice. Slecht werkende remmen kunnen namelijk gevaarlijke situaties creëren in het verkeer. Na een vakkundige remmenservice bij AutoCrew GP Cartech kun je weer veilig op weg!

Mijn auto trilt

Een trillende auto is vervelend. Je auto rijdt oncomfortabel, je raakt eerder vermoeid en het verstoort je rijplezier. Een trillende auto wijst bovendien op een probleem; dat kan in de banden, wielen, remmen, aandrijflijn of motor zitten. De juiste diagnose stellen is dus heel belangrijk. Meestal zit het probleem in je banden en vormen nieuwe banden, het uitlijnen van de auto of balanceren van de wielen de oplossing voor je probleem. De specialisten van AutoCrew GP Cartech staan ook hierbij graag voor je klaar.

Mijn automaat schakelt vreemd

Als je automaat niet meer soepel schakelt, moet waarschijnlijk de versnellingsbakolie ATF (Automatic Transmission Fluid) ververst worden. Wanneer dit lange tijd niet gebeurt, kunnen er serieuze problemen met je automatische versnellingsbak ontstaan. Die problemen leiden vaak tot hoge kosten. Deze kun je voorkomen door op tijd je ATF te laten verversen bij AutoCrew GP Cartech!

Motormanagement lampje brandt

Als het motormanagementlampje brandt, is er een probleem met de motor van je auto. Een brandend motormanagementlampje kan duiden op diverse problemen. Doorrijden kan leiden tot schade, dure reparaties of autopech. Als het motormanagementlampje brandt, rijd dan niet door en neem contact op met AutoCrew GP Cartech.

Mijn auto trekt naar links of rechts

Trekt je auto naar links of rechts tijdens het rijden? Dit is niet alleen oncomfortabel, maar ook onveilig. Daarnaast leidt het tot overmatige slijtage van de banden en een verhoogd brandstofverbruik. Als je auto naar een kant trekt is er een probleem met de banden, wielophanging of stuurinrichting. Om erachter te komen wat de oorzaak is van je probleem, is een grondige inspectie van deze zaken nodig. Uiteraard kun je bij AutoCrew GP Cartech terecht voor een correcte diagnose en het juiste reparatieadvies. Dit bespreken we altijd met jou, zodat je weet waar je aan toe bent.

Stinkende airco

Een stinkende airco kan veroorzaakt worden door een vervuild interieurfilter. Normaal gesproken zorgt je interieurfilter voor zuivere en schone lucht in je auto. Als dit filter zijn werk niet meer goed doet, kun je last krijgen van vervuilde en muffe lucht in de auto. Je interieurfilter moet dan vervangen worden, en daarvoor ben je bij AutoCrew GP Cartech aan het juiste adres!

De motor van mijn auto tikt

Als je motor tikt is er vaak een probleem met de kleppen. In dat geval verdwijnt de tik kort na het starten van de motor. Het tikken in de motor kan echter ook aanhouden, of zelfs erger worden tijdens het rijden. Als dit het geval is, kun je het beste een afspraak maken bij AutoCrew GP Cartech. Door snel een correcte diagnose te stellen, kunnen we erge motorschade en hoge reparatiekosten voorkomen.

Vreemde rook uit de uitlaat

Als er (witte, blauwe of zwarte) rook uit je uitlaat komt, is dit een signaal dat er een probleem is met je motor. Als de auto rookt, betekent dit namelijk dat er iets mis is in het verbrandingsproces, of dat er een mechanisch defect is in de motor. In beide gevallen is doorrijden onverstandig. Kom daarom bij een rokende auto direct naar AutoCrew GP Cartech.

De uitlaat vervangen

Als je uitlaat verroest, beschadigd of niet meer gasdicht is, is het nodig om je uitlaat te vervangen. Een versleten of beschadigde uitlaat is slecht voor het milieu, maar kan ook op den duur je motor beschadigen. Daarnaast is het onveilig, want hij kan onderweg losraken. Dus is je uitlaat stuk, lek of verroest, laat dan je uitlaat vervangen bij AutoCrew GP Cartech.

AutoCrew auto in goede handen

Uw auto is bij AutoCrew in goede handen